Studentenkamer mini-makeover

Studentenkamer mini-makeover

Als student heb je over het algemeen niet een heel groot budget beschikbaar voor je interieur. Toch wil je jouw studententijd doorbrengen in een leuk ingerichte kamer. In deze blog geef ik een studentenkamer een mini-makeover. Ik wil je hiermee laten zien hoe je jouw kamer ook met een klein budget leuk kan inrichten!

Voor de makeover

Op de foto hieronder zie je hoe de kamer er voor de makeover uitzag.

studentenkamer-mini-makeover-voor

Kleur

Kleur doet veel voor je interieur! Een opvallende kleur op de muur is leuk, maar in een huurhuis is dit niet altijd handig. Als je op kamers woont, is de kans groot dat je jouw kamer huurt en dus niet de eigenaar bent. Wanneer je gaat verhuizen, zal je de kamer dus weer in de originele staat op moeten leveren. Desondanks wilde ik de kamer niet helemaal wil laten en heb daarom panelen gemaakt van MDF en deze allebei een kleurtje gegeven. MDF is een goedkoop materiaal en bij de bouwmarkt zagen ze het vaak nog gratis op maat ook. Op verf wordt soms wel 50% korting gegeven, dus als je de aanbiedingen afwacht, hoeft goede verf ook niet veel te kosten.

Nog een DIY

Accessoires hoeven helemaal niet duur te zijn en je kunt ze bovendien zelf maken. Ook de gouden cirkels zijn een klein DIY projectje. Bij de hobbywinkel kun je metalen borduurringen kopen. Deze heb ik goud gespoten en gebruikt als decoratie.

Hergebruiken

De lijsten hingen al ergens anders in de kamer, maar hebben nu een nieuwe plaatsje gekregen op een schilderijenplankje. Als je nog niet in het bezit bent van een paar lijsten, kun je deze ook voor een paar euro bij bijvoorbeeld de Hema of de Ikea kopen. Het schilderijenplankje is van Ikea en kostte maar €5.

(Bijna) gratis kunst

De afbeeldingen in de lijsten heb ik gedownload via https://unsplash.com/. De afbeeldingen op deze website hebben een hoge resolutie en zijn voor iedereen gratis te gebruiken. Om afdrukken te krijgen van goede kwaliteit kun je de afbeeldingen laten afdrukken bij een copyshop bij jou in de buurt.

Na de makeover

Hieronder zie je het resultaat van de makeover.

studentenkamer-mini-makeover-resultaat

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vond je deze blog leuk? Volg Interiorlicious dan op social media!