5 x de mooiste stoelen voor je tuin of balkon

5 x de mooiste stoelen voor je tuin of balkon

Het zonnetje begint weer te schijnen en dat betekent dat we met z’n allen weer massaal naar buiten gaan. We kunnen onze tijd weer steeds vaker lekker in de tuin of op het balkon doorbrengen . Om ervoor te zorgen dat je tuin of balkon helemaal ready is voor de zomer, heb ik 5 mooie outdoor stoelen voor je op een rijtje gezet.

Vitra Eames Plastic DSR Chair

Het is één van de bekendste designstoelen: de Eames Plastic DSR Chair van Vitra. Deze designklassieker is in 1950 ontworpen door het echtpaar Charles & Ray Eames. Het is een iconisch ontwerp dat je tegenwoordig in ieder trendy interieur tegenkomt. Heel fijn is dat hij ook geschikt is voor buiten als je voor een gepoedercoat onderstel kiest!

interiorlicious vitra eames plastic dsr chair

Hay Palissade Lounge Chair

De Palissade Lounge Chair van Hay heeft een eigentijdse en stijlvolle vormgeving en is heerlijk om buiten in te loungen. Hij is verkrijgbaar in crème wit, sky grey, antraciet en olijf. Zelf vind ik de laatste kleur het mooist, omdat de stoel dan helemaal opgaat in het groen van je planten.

interiorlicious vitra eames wire chair

Vitra Vegetal Chair

Door de organische vormen wordt de Vegetal Chair van Vitra één met de omgeving buiten. Het ontwerp van deze stoel is geïnspireerd op de vormen van een plant, maar is heeft wel het comfort, de stabiliteit en de stevigheid die je verwacht van een goede stoel.

interiorlicious vitra vegetal chair

Vitra Wire Chair

Nog een stoel die is ontworpen door het echtpaar Eames: de Wire Chair. Draadstaal is op dit moment erg populair in het interieur, maar ook voor buiten! De constructie van deze stoel is erg sterk, maar blijft tegelijkertijd licht en luchtig. Deze stoel mag dan ook zeker niet ontbreken in ditlijstje.

interiorlicious vitra eames wire chair

Menu WM String Chair

Om even in de wire trend te blijven, hierbij nog een stoel van draadstaal. Ook Studio WM wilde bij de WM String Chair voor een zo dun en licht mogelijke constructie gaan, om zo letterlijk en figuurlijk licht in het ontwerp te brengen. Heb je trouwens ook de Wire Bases met Wire bloempotten op de achtergrond gespot? Die passen ook helemaal in de draadstaaltrend!

interiorlicious vitra vegetal chair

Reader Comments

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *